Thursday, January 27, 2011

pak panDir dAn poLIs

Thursday, January 27, 2011 0
Pak Pandir: Selamat pagi tuan.
Polis: Selamat pagi.
Polis: Apa hal.
Pak Pandir: Saya nak buat repot tuan.
Polis: Fasal apa tu.
Pak Pandir: Kawan saya di baham harimau.
Polis: Pukul berapa.
Pak Pandir: Dia tak pukul, dia terkam.
Polis: Habis?
Pak Pandir: Tak habis, tinggal kepala

Pak PAndir

Pak Pandir pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian... lalu dia menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan...

Pak Pandir : "Bang harga durian ini berapa?"
Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"

Pak Pandir kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu.. lalu Pak Pandir buat-buat tahu dan cuba menawarinya..

Pak Pandir : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?
Org Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?
Pak Pandir : "Lahupa.. boleh ya!"

Penjual orang asli itu kebingungan.. lalu bertanya pada Pak Pandir...

Org Asli : "Lahupa itu berapa?"
Pak Pandir : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"

Saturday, January 22, 2011

cara-cara mengatasi hantu...

Saturday, January 22, 2011 1
korang mest slalu dgar cter pasal hantu an... kali nie aku nak bagi tips2 yg bergune kat korang tentang cara2 mengatasi hantu2 nie.. bagi deowng serik nak kacau kte ag.. hahahahah..

first kali aku bg tips cara2 nak mengtasi masalah hantu yg bernama toyol.. hahahah.. 





korang tau ar an ape sifat toyol nie.. deowang kan suke wat job mlm buta, lg2 time org tgh tdo.. toyol nie suke curi duet skit2 tanpa tuan duet tu  perasan.. jd care nak atasi mslh nie.. pada sape yg duet dye kne curi ngn toyol slalu boleh lah menyimpan duet anda dgn duet saidina bersama.. hahahah.. t toyol nie mst keliru mane satu duet betol.. nth2 dye teramix duet saidina.. hahahah...


campurkan lah duet korang dalam saidina nie... lpas toyol curi duet nie, gentle tros kne bunuh ngn tuan dye... hahahah... lalalala~




tips yg kedua nie tok mngatasi hantu pontianak pulax...

slalu an pontianak nie mane ade kereta... jadi dye nie suke tumpang orng.. ade lah org yg slalu kene tahan ngn benda alah nie.. law dye dah thn, korang jgn lah langgar dye.. cian dye.. korang benti je.. tapi jgn lah korang bwk ketempat yg dye swoh.. slalu mst dye bwk ntah ke cerok2 mane ntah.. korang bawaklah dye ke msjid ke, balai polis ke.. tgox ar reaksi dye.. hhahahah...




Thursday, January 20, 2011

ANJING HARAM, TAPI!!!!!

Thursday, January 20, 2011 2
Lembu : hye anjing! ape cer nie??? mcm ade yg x kne je nie...
Anjing  : aku tengah tension nie.. nak je aku bite manusia tadi..
Lembu : eh??? apo kene ejang??
Anjing  : aku lalu tepi satu couple tadi.. tetibe je si balak dye terperanjat n terus melompat.. dia kata, "hoi anjing!!! pergi men jaoh2!! najis!!!

Lembu : yelah.. ko kan haram.. najis tahap berat bagi manusia.. standard ar 2...
Anjing  : kalau aku najis berat sekalipon, kalau dye sentuh aku, boleh disamak.. yang dye duk berkepit dengan awex dye 2mcm mane plax an??? boleh ke nak samak dosa???
Lembu : betul jugax cakap ko nie ye... memegang wanita bukan mahram tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisanye daripada memegang kau, anjing.. malah x boleh disucikan walaupon dengan samak...
Anjing  : pandai pon kau lembu..

( ambiklah pengajaran ye!!!! )

NinjA heBAt

vedio nie sbnarnye aku amex dari facebook kawan aku.. aku saje nak kongsi ngan korang.. vedio nie lawak gler.. hope korang enjoy ngox vedio nie.. :>

video

Wednesday, January 19, 2011

perLumbaAn aRnab Dan KUra-KUra

Wednesday, January 19, 2011 1





pada suatu hari yang indah... buny( arnab ) yg comel sdg berjalan2 disebuah taman... ketika sedang bersiar siar.. buny terjumpe dgn ninja( turtle ).. ninja kelihatan bgitu kerek dan berlagax.. ninja pon menegur buny dgn megahnye... "woi buny, jom race.. ade bran x???" buny terase amat pelix.. kerana, biasenye arnab yg mnx race ngn kura2.. nie tbalik plax... si buny pon menerima cabaran ninja... maka bermula lah perlumbaan mereka....


macam biase lah.. pada awal2 mst ar buny lead kan... ninja sejak azalinye mmg lembab kan... jd buny berusaha meninggalkan si ninja jauh2.. sejauh yg mungkin.. yg si ninja lembab nak mampus... terkedex kedex.. buat malu je.. pdhl dye yg minx race td an... sedang berlari dgn pantas, ttbe je si buny penat.. cam biase ar.. cari port nak lpax dlu... kan ninja trtingal jaoh... cam cerita arnab dan kura2 yg len.. si buny pon tertido... sempat lah di ulik intan sekejap... lepas dalam dua tiga mimpi dah lpas.. buny pon terjaga... pas2 buny pon cuak lah, mst ninja dah potong dye...  si buny pon berlari dgn pantas, dgn harapan dapat potong si ninja... apabilah buny sampai di garisan penamat.. buny terasa hairan.. "mane pulax si ninja nie"  selepas 12 jam menunggu akhirnya sampai juga ninja di garisan penamat... " laaa... baru sampai ke ko ninja??? hahahah.. igt kan kau dah motong aku td mase aku tdo..." jd ternyata lah kura-kura mmg lembab sejak azali

TekA teKI

nie sume teka teki membe aku yg dyeowng bagi kat aku... biase ar budax2 an..
 teka teki dyeowng mst merapu gler.. dah lah merapu pas2 jawapan wat owng menyirap plax an.. tp kdg2 ade gax yg logix an byk kali ar gax aku tkene.. skg aku pulax nak kne kan korang... hahhaha.. nie antara teka teki yg aku dapat.. aku nak kongsi2 ar...






keNape Orang Gali kuBUr X pakaI sPender...???? LOL.. jgn Pkir lEn plax ye... tp biase korang puye jawapan mst merepek kan.. jawapan membe2 aku lg merepek.. ntah pape jewk. ape pon x bole.. kebanyakan berunsur lucah.. hahahah... JAWAPANnye ialah.. KENAPA ORG GALI KUBUR X PAKAI SPENDER IALAH... sbb dyeowng pakai
                                                                          CANGKUL

hahahah.. nie lah jawapannye.. mule2 mnyirap gax ngn jawapan nie.. tp ble pkir2 balik btol gax an.. mane ade owng gali kubur pakai spender an.. hhahahah,.. law ade sampai ble nak abes.. cepek cepek cepek.. setahon kemudian pon x abes.. hahahah.. jd.. gali kubur pakai cangkul ye..

teka teki yg kali nie mmg wat aku mnyirap.. membe aku tnye teka teki nie dua kali kat aku.. tp dua2 aku jawab salah.. haaa... teka teki nie len skit.. bunyi dye cam nie,... DALAM SATU TAHUN ADE BAPE BULAN??? haa... jawab2..  jawapan dye adalah.. dalam satu tahun ade stu bulan lah..
pas 2 x sampai bape minit pas2 dye tnye ag soaln same... pas2 aku jawab ar 1 bulan an... pas2 dye ckp salah.. aku dah pelix dah... jwapan dye dalam satu thun ade 12 bulan plax.. dari januari sampai december.. biase ar, mst ade pergaduhan mulut skit an.. sbb x puas hati ngn jwpan dye.. n sng je dye jwb.. SKE HATI AKU LAH, AKU PUYE TEKA TEKI..




Yg last puye teka teki nie aku leh trime skit lah... teka teki dye cam nie... ade lah sorang mamat nie.. dye nak naik teksi.. pas2 mamat nie byr duet dulu bru nek teksi.. tp pakcik teksi nie x nak 2umpang kan dye... knape?????
jawapanye pakcik teksi 2 x bg dye tumpang sebab.. ade ke dye nak byr duet dulu.. mane lah laku duet dulu.. sape lah nak kan... hahahah.. jd 2 lah jawapannye... :>


Pak Pandir: Selamat pagi tuan.
Polis: Selamat pagi.
Polis: Apa hal.
Pak Pandir: Saya nak buat repot tuan.
Polis: Fasal apa tu.
Pak Pandir: Kawan saya di baham harimau.
Polis: Pukul berapa.
Pak Pandir: Dia tak pukul, dia terkam.
Polis: Habis?
Pak Pandir: Tak habis, tinggal kepala

Pak Pandir pergi ke sebuah pekan untuk membeli buah durian... lalu dia menghampiri seorang penjual buah durian yang merupakan orang asli tempatan...

Pak Pandir : "Bang harga durian ini berapa?"
Org Asli : "yang ini.. sepopit sebiji"

Pak Pandir kebingungan mendengar jawapan dalam bahasa orang asli itu kerana dia tidak memahami berapa nilainya sepopit itu.. lalu Pak Pandir buat-buat tahu dan cuba menawarinya..

Pak Pandir : "Bang.. Boleh kurang sikit tak"?
Org Asli : "Boleh aje, nak kurang berape?
Pak Pandir : "Lahupa.. boleh ya!"

Penjual orang asli itu kebingungan.. lalu bertanya pada Pak Pandir...

Org Asli : "Lahupa itu berapa?"
Pak Pandir : "Cakap dulu.. Sepopit itu berapa?"

korang mest slalu dgar cter pasal hantu an... kali nie aku nak bagi tips2 yg bergune kat korang tentang cara2 mengatasi hantu2 nie.. bagi deowng serik nak kacau kte ag.. hahahahah..

first kali aku bg tips cara2 nak mengtasi masalah hantu yg bernama toyol.. hahahah.. 





korang tau ar an ape sifat toyol nie.. deowang kan suke wat job mlm buta, lg2 time org tgh tdo.. toyol nie suke curi duet skit2 tanpa tuan duet tu  perasan.. jd care nak atasi mslh nie.. pada sape yg duet dye kne curi ngn toyol slalu boleh lah menyimpan duet anda dgn duet saidina bersama.. hahahah.. t toyol nie mst keliru mane satu duet betol.. nth2 dye teramix duet saidina.. hahahah...


campurkan lah duet korang dalam saidina nie... lpas toyol curi duet nie, gentle tros kne bunuh ngn tuan dye... hahahah... lalalala~




tips yg kedua nie tok mngatasi hantu pontianak pulax...

slalu an pontianak nie mane ade kereta... jadi dye nie suke tumpang orng.. ade lah org yg slalu kene tahan ngn benda alah nie.. law dye dah thn, korang jgn lah langgar dye.. cian dye.. korang benti je.. tapi jgn lah korang bwk ketempat yg dye swoh.. slalu mst dye bwk ntah ke cerok2 mane ntah.. korang bawaklah dye ke msjid ke, balai polis ke.. tgox ar reaksi dye.. hhahahah...




Lembu : hye anjing! ape cer nie??? mcm ade yg x kne je nie...
Anjing  : aku tengah tension nie.. nak je aku bite manusia tadi..
Lembu : eh??? apo kene ejang??
Anjing  : aku lalu tepi satu couple tadi.. tetibe je si balak dye terperanjat n terus melompat.. dia kata, "hoi anjing!!! pergi men jaoh2!! najis!!!

Lembu : yelah.. ko kan haram.. najis tahap berat bagi manusia.. standard ar 2...
Anjing  : kalau aku najis berat sekalipon, kalau dye sentuh aku, boleh disamak.. yang dye duk berkepit dengan awex dye 2mcm mane plax an??? boleh ke nak samak dosa???
Lembu : betul jugax cakap ko nie ye... memegang wanita bukan mahram tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisanye daripada memegang kau, anjing.. malah x boleh disucikan walaupon dengan samak...
Anjing  : pandai pon kau lembu..

( ambiklah pengajaran ye!!!! )

vedio nie sbnarnye aku amex dari facebook kawan aku.. aku saje nak kongsi ngan korang.. vedio nie lawak gler.. hope korang enjoy ngox vedio nie.. :>

video






pada suatu hari yang indah... buny( arnab ) yg comel sdg berjalan2 disebuah taman... ketika sedang bersiar siar.. buny terjumpe dgn ninja( turtle ).. ninja kelihatan bgitu kerek dan berlagax.. ninja pon menegur buny dgn megahnye... "woi buny, jom race.. ade bran x???" buny terase amat pelix.. kerana, biasenye arnab yg mnx race ngn kura2.. nie tbalik plax... si buny pon menerima cabaran ninja... maka bermula lah perlumbaan mereka....


macam biase lah.. pada awal2 mst ar buny lead kan... ninja sejak azalinye mmg lembab kan... jd buny berusaha meninggalkan si ninja jauh2.. sejauh yg mungkin.. yg si ninja lembab nak mampus... terkedex kedex.. buat malu je.. pdhl dye yg minx race td an... sedang berlari dgn pantas, ttbe je si buny penat.. cam biase ar.. cari port nak lpax dlu... kan ninja trtingal jaoh... cam cerita arnab dan kura2 yg len.. si buny pon tertido... sempat lah di ulik intan sekejap... lepas dalam dua tiga mimpi dah lpas.. buny pon terjaga... pas2 buny pon cuak lah, mst ninja dah potong dye...  si buny pon berlari dgn pantas, dgn harapan dapat potong si ninja... apabilah buny sampai di garisan penamat.. buny terasa hairan.. "mane pulax si ninja nie"  selepas 12 jam menunggu akhirnya sampai juga ninja di garisan penamat... " laaa... baru sampai ke ko ninja??? hahahah.. igt kan kau dah motong aku td mase aku tdo..." jd ternyata lah kura-kura mmg lembab sejak azali

nie sume teka teki membe aku yg dyeowng bagi kat aku... biase ar budax2 an..
 teka teki dyeowng mst merapu gler.. dah lah merapu pas2 jawapan wat owng menyirap plax an.. tp kdg2 ade gax yg logix an byk kali ar gax aku tkene.. skg aku pulax nak kne kan korang... hahhaha.. nie antara teka teki yg aku dapat.. aku nak kongsi2 ar...






keNape Orang Gali kuBUr X pakaI sPender...???? LOL.. jgn Pkir lEn plax ye... tp biase korang puye jawapan mst merepek kan.. jawapan membe2 aku lg merepek.. ntah pape jewk. ape pon x bole.. kebanyakan berunsur lucah.. hahahah... JAWAPANnye ialah.. KENAPA ORG GALI KUBUR X PAKAI SPENDER IALAH... sbb dyeowng pakai
                                                                          CANGKUL

hahahah.. nie lah jawapannye.. mule2 mnyirap gax ngn jawapan nie.. tp ble pkir2 balik btol gax an.. mane ade owng gali kubur pakai spender an.. hhahahah,.. law ade sampai ble nak abes.. cepek cepek cepek.. setahon kemudian pon x abes.. hahahah.. jd.. gali kubur pakai cangkul ye..

teka teki yg kali nie mmg wat aku mnyirap.. membe aku tnye teka teki nie dua kali kat aku.. tp dua2 aku jawab salah.. haaa... teka teki nie len skit.. bunyi dye cam nie,... DALAM SATU TAHUN ADE BAPE BULAN??? haa... jawab2..  jawapan dye adalah.. dalam satu tahun ade stu bulan lah..
pas 2 x sampai bape minit pas2 dye tnye ag soaln same... pas2 aku jawab ar 1 bulan an... pas2 dye ckp salah.. aku dah pelix dah... jwapan dye dalam satu thun ade 12 bulan plax.. dari januari sampai december.. biase ar, mst ade pergaduhan mulut skit an.. sbb x puas hati ngn jwpan dye.. n sng je dye jwb.. SKE HATI AKU LAH, AKU PUYE TEKA TEKI..




Yg last puye teka teki nie aku leh trime skit lah... teka teki dye cam nie... ade lah sorang mamat nie.. dye nak naik teksi.. pas2 mamat nie byr duet dulu bru nek teksi.. tp pakcik teksi nie x nak 2umpang kan dye... knape?????
jawapanye pakcik teksi 2 x bg dye tumpang sebab.. ade ke dye nak byr duet dulu.. mane lah laku duet dulu.. sape lah nak kan... hahahah.. jd 2 lah jawapannye... :>


 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates. Blog Templates created by Web Hosting